מתכוני דגים

ארוחה המשלבת דגים, נחשבת לארוחה איכותית, אלגנטית, בריאה ומזינה. בעולם הקולינריה והדיאטנות, מדובר רבות על דגים כמקור לחלבון ושומן החיוניים לגופנו.

יתרה מזאת, דגים נחשבים למזון איכותי ויוקרתי ולכן הוספת מתכוני דגים לארוחה תהפוך אותה לעשירה יותר. מנת דגים יכולים להופיע כמנה עיקרית או ראשונה. אספנו עבורכם מתכוני דגים עשירים וטעימים לבישול קל ולארוחה מזינה.

שילוב מתכוני דגים בארוחה

ישנם יתרונות רבים לשילוב מנות דגים בארוחה

  • מתכוני דגים יכולים להתאים כמנה עיקרית או כמנה ראשונה בארוחות שישי וחג
  • מתכוני דגים פשוטים להכנה! דג מבושל או אפוי, אינו מצריך הכנה ממושכת, וניתן לבשל אותו בפשטות ובקלות יחסית, ולהעשיר אותו בירקות.
  • דגים ידועים כעשירים בחלבון, שמן צמחי ושמן אומגה, ומספקים לגופנו ערכים תזונתיים חיוניים.
  • דגים לרוב הינם זולים יותר מנתחי בשר.

מתכוני דגים עשירים ומומלצים

תוכלו למצוא כאן באתר מתכוני דגים טעימים ועשירים, פשוטים להכנה ומתאימים לכל סוג של ארוחה. עם זאת, אספנו בשבילכם מספר מתכונים מומלצים ששווה לנסות.

  • פילה סלמון בזיגוג ליים ודבש – מתכון קלאסי של סלמון, שהוא גם פשוט להכנה וגם טעים. סלמון אפוי בתנור עם זיגוג מושלם.
  • סלמון בתנור עם סלסה מקפיצה של מנגו, ליים וכוסברה- מתכון קייצי ומקפיץ של סלמון עם סלסה מפתיעה ונועזת
  • קוביות סלמון פטריות שי- מג'י ושעועית ירוקה – מנת סלמון עשירה בפחמימה, ירק וחלבון, שבה הסלמון משתלב באופן נפלא ועדין.. מנה עם טאץ' אסייאתי קל, שיכולה להתאים כמנה עיקרית לארוחת צוהריים קלה.
  • דג דניס שלם מאודה בתנור עם למון גראס וג'ינג'ר – מתכון נפלא, טעים, עשיר ובריא, לדג דניס, אפוי בתנור בצורה זו, מספק מרקם טבעי ועשיר של דג, מקסימום בריאות, ארומה וטעם. קל ופשוט להכנה ולפריסה.

מתכוני דגים שיתאימו לארוחה שלכם

ישנן דרכים מגוונות להכין את מתכוני הדגים, באופן שיתאים לארוחה. כדי שתוכלו לבחור את מנת הדג המתאימה לכם ביותר, סיווגנו את מתכוני הדגים לפי קטגוריות שונות, כדי להקל על החיפוש:

  • צורת החיתוך וההכנה – ישנן צורות שונות להגיש את הדגים. ניתן להגיש את הדג שלם למקסימום טעם. ניתן לאפות או לטגן את הדג כפילה, ניתן לחתוך את הדג לקוביות ולהקפיץ, לטגן או לבשל יחד עם ירקות ולהוסיף פחמימה ליצירת תבשיל עשיר. ניתן אף ליצור קציצות דגים.
    כך למשל: לדג שלם בתנור ניתן לבחור בפורל אפוי עם אנטיפסטי אנדיב ועגבניות.
    לקציצות דג, כדאי לבדוק את המתכון: קציצות סלמון עם פטריות שיטאקי ברוטב קארי.
  • סוג הדג -כאמור, ישנם סוגים שונים של דגים. לרוב נהוג לסווג את הדגים בין אם מדובר בסלמון או בדג לבן כגון דניס, אמנון וכו' . כך למשל תוכלו למצוא מתכוני סלמון מגוונים כגון: פילה דג סלמון עם שי-מג'י ג'ינג'ר ובצלצלי פנינה.
    לעומת זאת לדג לבן תוכלו לבדוק את המתכון: דג ים בתרד, עגבניות ושורש כורכום.
  • דג כמנה עיקרית, תוספת או מנה ראשונה – גודל המנה ואופן הכנת הדג, ישפיע על סוג המנה כמנה עיקרית או תוספת.
    בעוד דג שלם או פילה ישמשו כמנה עיקרית, ישנן מנות דגים נהדרות כתוספות.
    לדוגמא תוכלו לבחור את המנה המיוחדת: קבב דג על מקל למון גראס.