אם יש מאכל אחד שיש עליו קוצנזוס- זה פיצה! היא אחד המאכלים הכי אהובים והכי פופולריים.
תמיד אפשר להסתפק בפיצה קנויה, אבל זה כמעט אף פעם לא מצליח להתעלות על פיצה בהכנה ביתית. ההכנה של בצק פיצה הרבה יותר פשוטה ממה שאתם חושבים והתוצאה היא לא פחות מתענוג צרוף ומעורר תיאבון- פיצה חמה וטרייה ישר מהתנור, מבצק אוורירי ופריך, עם כל התוספות שאתם אוהבים. ברגע שתטעמו – כבר לא תירצו לחזור לאכול פיצה אחרת.
אז קבלו מתכון לפיצה ביתית טעימה, עם כל הסודות ליצירת בצק פיצה מוצלח כמו במסעדות!
המצרכים לפיצה:
מצרכים לבצק (כמות לפיצה אחת גדולה)
חצי קילו קמח לחם* או קמח פיצה (3.5 כוסות) ( אם אין קמח לחם, אפשר להכין עם קמח רגיל).
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קוביה)
300 מ"ל מים פושרים (1/4 1 כוסות)
2 כפות שמן זית קלאסי (30 מ"ל)
1 כפית שטוחה מלח דק (5 גרם)
1 כף סוכר לבן (10 גרם)
מצרכים לרוטב הפיצה:
400 גרם (1 קופסה) עגבניות כתושות ברסק 3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית (60 מ”ל)
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון טרי
1 כף אורגנו טרי או בזיליקום טרי
מים לפי הצורך
מצרכים לתוספות מעל:
גרם גבינת מוצרלה פרוסה או מגוררת
תוספות לבחירתכם- היתרון בהכנה ביתית של פיצה הוא שאתם יכולים לבחור איזה תוספות שבא לכם וכמה שבא לכם. התוספות הקלאסיות הן: זיתים, פטריות, תירס, גבינה בולגרית, בצל סגול, ועגבניות.
מומלץ לשלב גם ירקות כתוספות מעל פיצה. זוהי דרך מעולה לשדרג את הפיצה, ולהפוך אותה לא רק לטעימה יותר אלא גם לבריאה יותר. זוהי גם דרך מצויינת לגרום לילדים (אפילו הסרבנים ביותר) לאכול יותר ירקות.
הנה כמה רעיונות לתוספות מומלצות לפיצה מבין הירקות המיוחדים של חוות תקוע, שיוסיפו לפיצה רובד שלם של טעמים חדשים:
- פטריות אקזוטיות – כמו פטריות יער, שיטאקי, שי-מג'י ומלך היער – אלו יכולות להשתלב מצוין כתוספת לפיצה.
- תירס סופר מתוק – זהו תירס מתוק ועסיסי שהילדים יאהבו במיוחד. תוספת מושלמת לפיצה שתוסיף מתיקות לאיזון החמצמצות של רוטב העגבניות.
- בייבי ברוקלי – בעל תפרחות בגודל קטן שניתן לפזר על הפיצה ויוסיף לה ערכים תזונתיים כמו וויטמינים וסיבים תזונתיים.
- בייבי ארטישוק – נוח לשימוש, ללא סיבים קשים וזקוק לבישול קצר בלבד, ולכן מתאים מאוד לשימוש על גבי פיצה ומאפים נוספים.
- בצלצלי שאלוט – בצלצלים קטנים עם טעם עדין. לחילופין אנו מציעים גם את "איזי שאלוט"- הדומים בטעמם העדין לבצלצלי השאלוט אך קלים יותר לקילוף ולשימוש.
- אנדיב (עולש) – נחשב למעדן במטבח האירופאי, ויוסיף לכם טעם נפלא לפיצה. האנדיב עשיר גם הוא בערכים תזונתיים ומשתלב מצוין עם הגבינות שבפיצה.
- עגבניות לחות- בעלות טעם עשיר וניתן לשלבן ישירות על הפיצה ללא כל הכנה או בישול מקדים.
- עגבניות מיובשות – טעמן העז והמיוחד יוסיף לפיצה חווית טעמים יוצאת דופן ולא שגרתית. את עגבניות המיובשות יש להשרות למשך 10 דקות במים חמים, לפני השימוש בהן .
שלבי הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך כדקה.
2. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח וממשיכים ללוש היטב במשך 10 דקות (שימו לב שלא לקצר את זמן הלישה!) עד שמתגבש בצק אחיד, רך, גמיש ונוח לעבודה.
3. יוצרים מהבצק צורת כדור ומקמחים אותו מעט למניעת הדבקות.
4. מניחים בקערה עם ניילון נצמד ומשאירים להתפחה כחצי שעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
הכנת רוטב הפיצה
1. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב: העגבניות, שיני שום, בזיליקום/אורגנו, מלח ופלפל וכ-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. (ניתן להוסיף גם חצי כפית סוכר כדי לאזן את החמיצות של העגבניות).
2. לאחר רתיחה, מכסים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
3. כשהרוטב מוכן, מכבים את האש ומצננים מעט.
הכנת הפיצה
1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
2. מרדדים את הבצק לצורה עגולה בעובי 1/2 ס”מ ובקוטר 30 ס”מ (אין צורך בהתפחה שנייה).
3. לאחר מכן מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4. יוצקים על הבצק את רוטב הפיצה שהכנו, ומעליו מפזרים את הגבינה והתוספות שרוצים: זיתים, תירס, פטריות וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים. כאמור, אנחנו ממליצים לבחור בתוספות קצת יותר מיוחדות שיהפכו את הפיצה לפחות שגרתית ויותר עשירה בטעמים, עם הירקות המיוחדים של חוות תקוע- פטריות אקזוטיות, בייבי ברוקולי, בצלצלי שאלוט, אנדיב, עגבניות לחות, עגבניות מיובשות, ועוד.
5. אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 12-15 דקות או עד ששולי הבצק מתחילים להשחים והגבינה מבעבעת ומזהיבה.
שימו לב:
- אם מכינים כמה פיצות במקביל- יש לאפות בטורבו.
- במידה ורוצים להכין פיצה עם בצק עבה- מרדדים את הבצק לעובי 2-1 ס”מ ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.
טיפים להכנת בצק פיצה מושלם
לישה נכונה – חשוב להקפיד על לישה ארוכה של הבצק כ-10 דקות (במיקסר או ביד). הלישה הארוכה תורמת לכך שהבצק לפיצה יתפח כראוי ויהיה אוורירי.
התפחה נכונה – הקפידו לתת לבצק זמן מספק לתפוח – לא פחות מחצי שעה. זה חשוב על מנת שיתקבל בצק אוורירי. יש הממליצים אפילו להתפיח מספר שעות בטמפרטורת החדר או אפילו 24 שעות במקרר.
הקפאת בצק פיצה – ניתן להקפיא את הבצק. במידה והחלטתם להקפיא- הקפידו להפשיר את הבצק כשעתיים מחוץ למקרר (או לילה במקרר) לפני רידוד הבצק.
טיפים להכנת רוטב פיצה מושלם
אמנם אפשר להסתפק ברוטב עגבניות קנוי אבל מניסיון- מומלץ להכין את הרוטב בעצמכם. כך, הרוטב יצא טעים יותר וגם נטול תוספות של חומרים משמרים וחומרי טעם וריח שנמצאים בדרך כלל ברטבים המוכנים.
במתכון לפיצה, המלצנו להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים. אם אין ברשותכם שימורים- ניתן להשתמש בעגבניות טריות – רק הקפידו שהן תהיינה אדומות, טריות ועסיסיות. חתכו אותן דק ובשלו אותן על אש גבוהה כחצי שעה. לחילופין, לפני הבישול ניתן לטחון אותן עם מעט שמן זית ואז לבשלן בסיר עד שמתגבש הרוטב.
אפייה נכונה וטיפים לשימוש בתנור בזמן אפיית הפיצה:
חשוב להכניס את הפיצה לאפייה בתנור שחומם לפחות חצי שעה מראש.
בנוסף, יש לאפות את הפיצה בחום הגבוה ביותר (בד"כ בתנור ביתי זה 250 מעלות). אפייה בחום הגבוה היא חשובה לקבלת בצק אוורירי ופריך .
טיפ נוסף למשקיענים – יש הממליצים לאפות את הפיצה בשני שלבים- בשלב בראשון מכניסים את הבצק (בלי הרוטב והגבינה) אל התנור החם לאפייה קצרה של כ-6 דקות, לאחר מכן מוציאים ומוסיפים את הרוטב והגבינה והתוספות ואז מחזירים לתנור לכ-6 דקות נוספות עד ששולי הבצק מזהיבים והגבינה נמסה. כאמור, האפייה בשני שלבים היא אינה הכרחית, ואפשר להסתפק באפייה רציפה של הפיצה בשלמותה כ-12 דקות.
עכשיו כשלמדתם את כל הסודות להכנת פיצה בבית, כל שנותר לכם הוא לשים סינר, להפשיל שרוולים ולפנק את עצמכם עם פיצה ביתית. כאן באתר של חוות תקוע תוכלו למצוא עוד מגוון רעיונות למתכונים נפלאים המתאימים לאירוח או יום חול, בהם תוכלו לשלב את אוצרות הטבע של חוות תקוע כולל מגוון סוגי פטריות שאנחנו מגדלים בחווה וירקות מיוחדים- כולם באיכות הגבוהה ביותר. בתיאבון!