לכל מתכון שאנו רואים ברשת, בספרי בישול או מקבלים מחברים מצויינים חומרי הגלם לפי אמצעי מידה שונים, באחד המידות ניתנות לפי משקל, בשני לפי בכוסות מדידה ולנו לא תמיד יש את האמצעים הנדרשים.
לכן, ריכזנו עבורכם רשימת המרה של מידות ומשקלים למגוון חומרי גלם נפוצים לקבלת תבשילים ומאפים מוצלחים.
לקבלת תוצאות מדויקות בבישול, ובמיוחד באפייה, מומלץ להשתמש בסטים של כוסות וכפות מדידה הנמכרים בחנויות. הנפחים שלהם סטנדרטיים ונכונים לטבלת המרה זו ולכל המתכונים.
יחסי נפח ומשקל – חומרים יבשים
אבקת אפייה: 1 כפית = 3 גרם, 1 כף = 8 גרם, 1 שקית = 10 גרם (בהתאם ליצרן).
אבקת סוכר: 1 כף = 8 גרם, 1 כוס = 120 גרם.
אבקת סודה לשתייה: 1 כפית = 3 גרם, 1 כף = 8 גרם, 1 שקית = 10 גרם.
אגוזים/שקדים: 1 כף (קצוץ) = 6 גרם, 1 כוס (קצוץ) = 100 גרם, 1 כוס (טחון דק) = 85 גרם.
אורז: 1 כוס אורז רגיל (קצר) = 210 גרם, 1 כוס אורז ארוך = 200 גרם.
אינסטנט פודינג וניל/שוקולד: 1 כף = 10 גרם.
מלח: 1 כפית = 6 גרם, 1 כף = 20 גרם, 1 כוס = 250 גרם.
סוכר וניל: 1 כפית = 3 גרם, 1 כף = 10 גרם, 1 כוס = 140 גרם.
סוכר לבן: 1 כף = 12 גרם, 1 כוס = 200 גרם.
סוכר חום/דמררה: 1 כף = 15 גרם, 1 כוס = 240 גרם.
פירורי לחם: 1 כוס = 125 גרם.
פירורי עוגיות/ביסקוויטים: 1 כוס = 110 גרם.
פירות יבשים (קצוץ): 1 כוס = 150 גרם.
פרג (טחון): 1 כוס = 70 גרם.
קוקוס: 1 כוס = 100 גרם.
קורנפלור: 1 כף = 10 גרם, 1 כוס = 140 גרם.
קמח לבן (רגיל/תופח): 1 כף = 10 גרם, 1 כוס = 140 גרם.
קמח מלא: 1 כף = 8 גרם, 1 כוס = 125 גרם.
קקאו: 1 כף = 10 גרם, 1 כוס = 140 גרם.
שיבולת שועל: 1 כוס = 100 גרם.
שמרים: 1 כף (יבש) = 10 גרם, שקית שמרית/קוביית שמרים (טרי) = 50 גרם.
יחסי נפח ומשקל – חומרים רטובים
דבש/סילאן: 1 כף = 22 גרם, 1 כוס = 360 גרם.
חלב: 1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם, 1 כוס = 240 מ"ל = 240 גרם.
חמאה: 1 כף = 15 גרם, 1 כוס = 240 גרם.
מים/מיץ לימון או תפוזים/שמנת בישול/מתוקה: 1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם, 1 כוס = 240 מ"ל = 240 גרם.
קרם/חלב קוקוס: 1 פחית = 400 גרם.
ריבה: 1 כוס – 330 גרם.
שמן (זית, קנולה, סויה וכו'): 100 מ"ל = 90 גרם, 1 כוס = 200 גרם.
מידות ביצים
ביצה 3 (S): 50 גרם.
ביצה 2 (M): 60-55 גרם.
ביצה 1 (L): 65 גרם ומעלה.
מידות של מוצרים נפוצים
שמנת מתוקה/לבישול: 1 מיכל = 250 מ"ל.
לבן/יוגורט/שמנת חמוצה: 1 גביע = 200 מ"ל.
גבינה לבנה/קוטג': 1 גביע = 250 גרם.
חבילת אבקת אפייה/סוכר וניל/סודה לשתייה: 1 שקיק = 10 גרם (כף גדושה).
קמח: 1 חבילה = 1 ק"ג.
קמח תופח (קטן): 1 חבילה = 350 גרם.
המרת מידות מתבנית קטנה לגדולה
מתבנית 22 ס"מ ל -24 ס"מ: להוסיף 20%.
מתבנית 22 ס"מ ל -26 ס"מ: להוסיף 40%.
איך להפוך קמח רגיל לקמח תופח?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה.
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיקי אבקת אפייה.
המרת שמרים יבשים בשמרים טריים
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים.