פיצה היא מאכל פשוט לכאורה, אך מאחוריה מסתתר עולם שלם של אפשרויות. בכתבה זו תגלו מגוון רעיונות לתוספות לפיצה, מהקלאסיות ועד לתוספות מיוחדות ומפתיעות שישדרגו את הפיצה הביתית ויעשירו אותה בטעמים.
תוספות שכולם מכירים
כשמדובר בתוספות לפיצה (קנויה או בהכנה ביתית), ישנן תוספות מוכרות ופופולריות, שתמיד מככבות:
- זיתים ירוקים ושחורים – כנראה התוספת הכי פופולרית. הזיתים מוסיפים מליחות קלה שמשתלבת היטב עם הגבינה הנמסה.
- טונה – תוספת אהובה שלא רק מוסיפה טעם אלא גם אקסטרה חלבון.
- עגבניות טריות – תורמות לחות, רעננות וחמצמצות עדינה וטעימה.
- תירס – מוסיף מרקם מתפצפץ ומתיקות עדינה. מומלץ לשלב תירס סופר מתוק – זן מתוק, עסיסי וטעים במיוחד.
- פטריות – בעוד שפטריות שמפיניון הן הבחירה הנפוצה, מומלץ לשלב גם זנים נוספים כמו שיטאקי, פטריות יער, שינוקי, שי-מג'י ועוד שיוסיפו לפיצה טעם ומרקם עשיר יותר.
- בצל – בצל טרי מוסיף חריפות עדינה ואילו בצל מקורמל מוסיף מתקתקות. נסו את בצלצלי השאלוט שלנו – בעלי טעם עדין או לחילופין את ה"איזי שאלוט" הקל לקילוף ולשימוש ודומה בטעמו לבצלצלי השאלוט.
תוספות מיוחדות לפיצה
מעבר לתוספות המוכרות שהזכרנו, יש מגוון שלם תוספות נוספות ומיוחדות שלא רק יוסיפו לפיצה ערכים תזונתיים, אלא גם המון טעמים:
- ירקות אנטיפסטי בתנור: פלפלים קלויים לטעם מעושן, בטטה או דלעת אפויה למתיקות, חצילים, קישואים, ועוד ירקות שאוהבים.
- פרחי כרובית וברוקולי – הוסיפו לפיצה לאחר בישול קצר או אידוי כך שישארו פריכים ולא יאבדו מהערכים התזונתיים.
- קונפי שום – מביא עושר ארומטי וטעם נפלא. נסו את שום הפנינה שלנו – זהה בטעמו לשום הרגיל וקליפתו נוחה לקילוף.
- אנדיב /עולש – ירק שנחשב מעדן במטבח האירופאי. תוספת בריאה וטעימה עם טאצ' אלגנטי.
- בייבי ארטישוק – נוח לשימוש, ללא סיבים קשים וזקוק לבישול קצר בלבד, ולכן מתאים מאוד כתוספת לפיצה.
- אננס – מוסיף טעם טרופי רענן.
תוכלו למצוא ממגוון הירקות המיוחדים שהזכרנו, אצלנו באתר.
תוספות ירקות ירוקים לפיצה
הוספת ירקות ירוקים לפיצה היא דרך מעולה (וטעימה!) לצרוך יותר ירקות ולשדרג את הפיצה. אפשר להוסיף תרד, מנגולד, קייל, רוקט , אורוגולה, בזיליקום, ממרח פסטו ועוד.
מלבד אלו יש עוד שפע ירקות ירוקים מיוחדים שכדאי לשלבם כתוספות לפיצה לאחר אידוי או הקפצה במחבת. הם יביאו נגיעות צבע ירוק, יוסיפו פריכות ורעננות ויעשירו את הפיצה בטעמים מגוונים: כך למשל, אספרגוס ואפונת שלג ישמשו תוספות אלגנטיות שמוסיפות "קראנץ'" מפתיע לפיצה . גם בייבי ברוקולי – בעל תפרחות בגודל קטן שקל לפזר על הפיצה ישתלב מצויין בפיצה. נסו גם שעועית ירוקה או כרוב ניצנים– שיהוו תוספת מפתיעה ובריאה. את מגוון הירקות תוכלו למצוא ברשתות המובילות.
תוספות של גבינות מיוחדות
מעבר לגבינות הרגילות כמו צהובה ומוצרלה, יש מגוון רחב של גבינות שיעשירו את הפיצה: אפשר לגרר מעל הפיצה לאחר האפייה גבינה בולגרית או פטה או להוסיף כדורי בייבי מוצרלה שיעניקו "הפתעה" של טעם טרי בכל ביס. אפשר גם להוסיף גבינת "גבעות" ריקוטה על הפיצה.
גם גבינות חצי-קשות כמו צ'דר, גאודה או אמנטל יכולות להתאים, או גבינות קשות כמו פרמז'ן או קשקבל לפיזור מעל הפיצה. גבינת "גראנה פדאנו" בעלת טעם עדין יותר מפרמז'ן, ואילו פקורינו, המיוצרת מחלב כבשים, מביאה טעם עז יותר. ואם אתם מחפשים משהו באמת ייחודי, נסו לפזר מעט גבינת כחולה מגוררת – טעמה הפיקנטי יוסיף ממד חדש לגמרי לפיצה שלכם.
נסו לשלב בין הגבינות באופן מאוזן, כך שכל אחת תוכל לתרום את הטעם הייחודי שלה למנה.
הכנת בצק הפיצה
בעוד שהתוספות הן כמובן חלק חשוב בהכנת פיצה מוצלחת, אסור לשכוח את הבסיס – הבצק. פיצה ביתית טובה מתחילה עם מתכון מנצח לבצק, שיהיה פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים. הכנת בצק פיצה מוצלח היא פשוטה יותר ממה שאתם חושבים. עם מספר טיפים וטכניקות נכונות, תוכלו ליצור בסיס פיצה מושלם. כדי ללמוד איך להכין בצק פיצה מושלם כמו מקצוענים – היכנסו למדריך המלא שלנו בלינק.
שילובי תוספות לפיצה
כשמדובר בשילובי תוספות לפיצה, האפשרויות אינסופיות. הנה כמה רעיונות:
- לטבעונים: "חגיגת ירק" – עלי תרד, עלי ארוגולה, פטריות שיטאקי, פרחי כרובית וברוקולי צלויים, בטטה ופלפלים קלויים.
- לילדים: בטטה, זיתים, טונה ותירס לקישוט.
- למבוגרים: "הפיצה האלגנטית" – אספרגוס צלוי,פטריות טריות, פלפלים קלויים וקונפי שום.
- פיצה לאוהבי חריף: פלפלים חריפים, בצלצלי שאלוט, ומעט צ'ילי מתוק לאיזון.
- פיצה בסגנון יווני: חצילים קלויים, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, גבינת פטה מפוררת ומעט שמן זית וזעתר.
- פיצה בסגנון איטלקי: עלי בזיליקום, עגבניות לחות, כדורי בייבי מוצרלה, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.
- פיצה ים תיכונית: בייבי ארטישוק צלוי, עגבניות מיובשות , בצלצלי שאלוט מקורמלים, זיתי קלמטה וגבינה בולגרית מגורדת.
- פיצה ביאנקה: פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות ובדגש על התוספות. יש מגוון סוגים ושילובים של פיצה לבנה. שילוב מוכר כולל גבינת ריקוטה, גבינה גרנו פדנו, עגבניות מיובשות, קישוא, ושמן זית.
ראו גם: מתכון לפיצה ביאנקה עם גבינת מסקרפונה אנדיב, אנשובי וצנוברים
9. פיצה פטריות: פיצה עשירה במגוון פטריות. לשדרוג – הוסיפו רוטב אלפרדו או מחית כמהין. ראו גם: מתכון לפיצה עם פטריות אקזוטיות.
מתכון לפיצה מהירה עם בצלים מקורמלים ופטריות שי-מג'י
10. פיצת סביח: חצילים קלויים, ביצה קשה, תפוח אדמה, פלפל ירוק חריף, ומעל שמן זית , וטחינה.
אל תפחדו להיות יצירתיים בהרכבת תוספות לפיצה ולנסות שילובים מפתיעים – לפעמים דווקא הצירופים הלא שגרתיים הם שיוצרים את הטעם המיוחד ביותר!