אנדיב צלוי ברוטב עשבי תיבול

אנדיב מקורמל, רוטב חמצמץ-מתוק ואגוזים פריכים.
חגיגה של טעמים ומרקמים!

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש

רוטב להגשה:

  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 3 גבעולי נענע קצוצים דק
  • 25 גרם צנוברים קלויים קלות
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 שן שום קצוצה
  • גרדה מחצי לימון
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית דבש
  • 4 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש

רוטב להגשה:

  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 3 גבעולי נענע קצוצים דק
  • 25 גרם צנוברים קלויים קלות
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 שן שום קצוצה
  • גרדה מחצי לימון
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית דבש
אופן ההכנה:

מחממים מחבת על להבה בינונית, יוצקים את השמן והדבש ומורחים מעט על שטח פני המחבת. מניחים את חצאי האנדיב במחבת על הצד החתוך וצולים 5-4 דקות עד להזהבה (יש להיזהר שלא יישרף) ומוציאים מהמחבת.

מערבבים את כל רכיבי הרוטב.

בצלחת הגשה מסדרים את חצאי האנדיב הצלוי על הצד הזהוב כלפי מעלה, יוצקים מהרוטב ומגישים.