זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 34 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 450 גרם ארטישוק ננסי
- 1 לימון/ ליים, חצוי
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 1-2 עגבניות, קצוצות גס
- 1/4 כוס יין לבן
- 1/4 כוס ציר ירקות
- 2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ (או עשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה)
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת הארטישוק: ממלאים קערה גדולה במים קרים, ומוסיפים מיץ מ- 1/2 לימון/ ליים יחד עם הקליפה. קוטמים 1/3 מהקצה העליון של הארטישוק, מסירים את העלים החיצוניים מהבסיס עד לחשיפת העלים הבהירים ופורסים כל יחידה לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. בכל זמן ההכנה משמרים את הראשים החתוכים במי הלימון.
מייבשים את ראשי הארטישוק, מחממים מחבת גדולה/ ווק על להבה בינונית- גבוהה ומוסיפים שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות הארטישוק, מבשלים כשתי דקות עד להשחמה והופכים להשחמת הצד השני. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים יין, ציר ירקות ומיץ מ- 1/2 לימון/ ליים, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
לפני סיום, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
ע"י נעיצת מזלג בבסיס הארטישוק בודקים אם הארטישוק רך, במידת הצורך משאירים לדקת בישול נוספת.
מגישים בעיטור פטרוזיליה קצוצה.