גלילות עוף ממולאות בפטריות שי-מג'י ברוטב דובדבנים

מנה אלגנטית ומרשימה וקלה להכנה

רכיבים:
  • 8 פרוסות דקות של חזה עוף
  • 1 חבילה פטריות שי מג'י
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית טימין קצוץ
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית כמון (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון (רצוי קנולה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כפית טימין טרי
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים, מגולענים
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 8 פרוסות דקות של חזה עוף
  • 1 חבילה פטריות שי מג'י
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית טימין קצוץ
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית כמון (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון (רצוי קנולה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כפית טימין טרי
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים, מגולענים
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מפרידים את הפטריות ליחידות בודדות באמצעות חיתוך בסיס הרגליים. מחממים במחבת כף שמן. מקפיצים את השום, הבצל והפטריות המופרדות כ-5 דקות.

מוסיפים כפית דבש, טימין קצוץ, כמון מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים מעט.

מכינים את הגלילות: על משטח עבודה פורשים יריעה רחבה של ניילון נצמד. מניחים במרכזה פרוסת חזה עוף. מניחים על החזה כף ממלית הפטריות המוקפצות, משטחים מעט את המלית ומגלגלים את חזה העוף לצורת גליל. אוחזים את הרולדה בשני צידיה ומגלגלים את הקצוות תוך כדי הידוק, כפי שסוגרים עטיפת סוכריית טופי. מסירים את הניילון ונועצים קסמי שיניים במרחקים של 2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם פרוסות חזה העוף הנותרות.

טורפים ביצה בקערה. מכינים צלחת עם קמח. טובלים כל גליל בביצה, ואז בקמח, ומטגנים בשמן קנולה מכל הצדדים, עד להשחמה קלה.

מכינים את הרוטב: יוצקים למחבת רחבה את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל וטימין ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 3-5 דקות, עד שהבצל מזהיב קלות.

מוסיפים למחבת את הדבש ואת תכולת צנצנת הדובדבנים, ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.

מרכיבים את המנה: יוצקים על כל צלחת מרוטב הדובדבנים, ומניחים מעליו גליל חצוי או פרוס ללא הקיסמים.