

זמן הכנה: 30 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: פרווה
רכיבים:
5 עגבניות
2 מלפפונים
½ בצל לבן
1 פלפל אדום/ צהוב/ירוק לבחירתכם
- 8-10 עגבניות לחות
- 1 כפית שום כתוש
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות לחם יבש או קרוטונים ביתיים
אופן ההכנה:
שמים את הלחם בקערה, מכסים במים ונותנים לו להתרכך כ־5 דקות.
מסננים את הלחם וסוחטים ממנו את עודפי הנוזלים.
במעבד מזון טוחנים את כל הירקות עם העגבניות הלחות, השום ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את הלחם הסחוט וטוחנים שוב עד שהתערובת אחידה לגמרי.
מעבירים את המרק דרך מסננת דקה לקערה, בעזרת כף דוחסים את התערובת כדי לחלץ את כל הנוזלים
זה שלב שלוקח קצת זמן אבל בסוף מתקבל גספאצ’ו חלק ונהדר!
מעבירים את המרק למקרר ומצננים לפחות כמה שעות.
להגשה: יש להגיש קר עם קישוט של ירקות קצוצים, קרוטונים, ועגבניות לחות חתוכות מעל.