זמן הכנה: 120 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 150 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 20-30
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומבושלים מעוכים לפירה
- 2 קלחי תירס (סה"כ כוס תירס)
- כוס ורבע גבינת מוצרלה
- 1/2 גוש גבינת פטה
- פירורי פנקו לטיגון
לבלילת רטובים:
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס קורנפלור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל המצרכים ומערבבים עם הידיים עד לתערובת אחידה. מכינים את בלילת הרטובים – מערבבים רבע כוס קמח, רבע כוס קורנפלור ומים עד שנוצרת בלילה דלילה, מכינים בנוסף צלחת עם פירורי הפנקו. יוצרים כדורים מהבלילה, טובלים אותם בבלילת הרטובים ומעבירים לצלחת הפנקו. טובלים שוב בבלילת הרטובים ושוב בפנקו לציפוי פריך במיוחד. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים למשך שעה (השלב הזה חשוב במיוחד כי במידה ולא תקפיאו אותם, הכדורים יתפרקו בזמן הטיגון) מחממים מחבת עם שמן עמוק ומכניסים את הכדורים רק כשהשמן ממש חם. מטגנים כמה דקות עד להזהבה ומגישים מעל איולי.