כרוביות וברוקולי צלויים בתנור בליווי קרם יוגורט ושקדים

מנה קריספית, צבעונית ונהדרת של ירקות צלויים בדבש עם קראנצ'יות של שקדים קלויים וקרם יוגורט מבושם ומשגע.

מאת: הילה וייס, בלוג "אהבה יומיומית"

רכיבים:
  • מארז כרוביות וברוקולי
  • ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • שמן זית
  • מלח גס או הימלאיה
למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 ענפי רוזמרים קצוצים דק
  • כפית מלח גס או הימלאיה
  • 2 כפות דבש
קרם יוגורט תפוז ועשבי תיבול:
  • 1/2 גביע יוגורט ביו 3%
  • 1 כפית דבש
  • מיץ מרבע תפוז
  • גרידה מקליפת תפוז שלם
  • ענף רוזמרין קצוץ דק
  • ענף אורגנו קצוץ דק
  • 1/4 כפית מלח גס או הימלאיה
  • קורט פלפל שחור
  • מארז כרוביות וברוקולי
  • ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • שמן זית
  • מלח גס או הימלאיה
למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 ענפי רוזמרים קצוצים דק
  • כפית מלח גס או הימלאיה
  • 2 כפות דבש
קרם יוגורט תפוז ועשבי תיבול:
  • 1/2 גביע יוגורט ביו 3%
  • 1 כפית דבש
  • מיץ מרבע תפוז
  • גרידה מקליפת תפוז שלם
  • ענף רוזמרין קצוץ דק
  • ענף אורגנו קצוץ דק
  • 1/4 כפית מלח גס או הימלאיה
  • קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:

מחממים תנור לגריל 220 מעלות.

מערבבים את רכיבי המרינדה. מפרקים את הכרוביות והברוקולי לפרחים בינוניים, מזלפים את המרינדה ומעסים היטב בידיים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מפזרים מעל את שיני השום, מזלפים שמן זית ומעט מלח וצולים עד להזהבה 30-20 דקות. מוציאים לצינון.

מכינים את קרם היוגורט- מערבבים את כל הרכיבים בכפית (לא בבלנדר כדי לא לשבור את היוגורט).

במחבת על להבה בינונית קולים את השקדים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.

מפזרים את השקדים הקלויים מעל הירקות ומגישים לצד קרם היוגורט.