כרוב ניצנים עם צנוברים ופרמזן

החמאה, השום והפרמזן משתלבים בהרמוניה נפלאה עם הרעננות של כרוב הניצנים.

מאת: ענת לבל, "טעימונת"

רכיבים ל 4-2 מנות:
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים חצויים (מארז)
  • 20 ג׳ חמאה
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • מלח, פלפל
  • חופן צנוברים קלויים
  • 3 שיני שום כתושות
  • גבינת פרזמן מגוררת (אפשר עם קולפן)
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים חצויים (מארז)
  • 20 ג׳ חמאה
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • מלח, פלפל
  • חופן צנוברים קלויים
  • 3 שיני שום כתושות
  • גבינת פרזמן מגוררת (אפשר עם קולפן)
אופן ההכנה:

חולטים את כרוב הניצנים במים רותחים עם מלח כ 5 דק׳, עד שצבע הכרוב הופך לירוק עז והכרובים מתרככים קלות. מסננים ומניחים לייבוש.

במחבת ממיסים חמאה בשמן זית, מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים קלות עד ריכוך קל של השום (זהירות שלא יישרף).

מוסיפים את כרוב הניצנים ומקפיצים במחבת כך שהרוטב יעטוף את כל כרובי הנצנים. מפזרים מלח, פלפל ואת הצנוברים, מקפיצים קלות ומסירים מהאש.

מגררים פרמזן ומגישים מיד.