מאפה פילו פטריות וגבינות

מאפה פילו פטריות וגבינות מהמם שיקשט את שולחן החג שלכם,
בשיטה מהירה עם תוצאה מדהימה. ביס פציח עם מלא טעמים!

מאת: בתיה שורק

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 12

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • מארז פטריות פורטובלה
  • מארז פטריות שי-מג'י
  • מארז פטריות מלך היער
  • 4 בצלי שאלוט מקולפים, קצוצים גס
  • 80 גרם חמאה
  • מלח, פלפל שחור גרוס דק
  • חופן גבעולי טימין טריים
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% / שמנת מתוקה
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת עיזים

לבצק:

  • 300 גרם בצק פילו מופשר מוכן לעבודה
  • שמן זית להברשה
  • מארז פטריות פורטובלה
  • מארז פטריות שי-מג'י
  • מארז פטריות מלך היער
  • 4 בצלי שאלוט מקולפים, קצוצים גס
  • 80 גרם חמאה
  • מלח, פלפל שחור גרוס דק
  • חופן גבעולי טימין טריים
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% / שמנת מתוקה
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת עיזים

לבצק:

  • 300 גרם בצק פילו מופשר מוכן לעבודה
  • שמן זית להברשה
אופן ההכנה:

קוצצים את הפטריות גס. במחבת עם חמאה מטגנים מעט את בצלצלי השאלוט, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, תבלינים וטימין ומבשלים עד שהפטריות מתרככות, כ- 25 דקות. מעבירים לקערה, מצננים מעט, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
הרכבה:
מניחים דף פילו על משטח עבודה (שאר הבצק מכוסה במגבת), משמנים, מקפלים לסגירה כמו מחברת, ואז שוב סגירה, ואז שוב ליצירת מלבן.
משמנים תבנית שקעים, מניחים את מלבן הפילו בשקע ומכווצ'צ'ים ליצירת מעיין קאפקייקס עם שוליים מרושלים. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. בכל שקע יוצקים מן התערובת, אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ-25 דק' או עד שהמאפה זהוב היטב ובמרכז התערובת התמצקה.