מוקפץ נודלס מהיר עם פטריות פטריות שי- מג'י

מוקפץ של ירקות, פטריות שי-מג'י ונודלס שמכינים במהירות ובקלות. פטריות השי-מג'י מוסיפות טעם, מרקם וחן למנה. אפשר לשלב כל ירק שאוהבים

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 200 גרם (1 חבילה) איטריות נודלס, מבושלות ע"פ הוראות היצרן
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 בצל לבן רגיל חצוי ופרוס דק מאוד
  • 1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל צהוב/כתום חתוך לגפרורים
  • 1 גזר גדול, חתוך לגפרורים
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י, מופרדות
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 כוס רוטב סויה מתוקה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם (1 חבילה) איטריות נודלס, מבושלות ע"פ הוראות היצרן
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 בצל לבן רגיל חצוי ופרוס דק מאוד
  • 1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל צהוב/כתום חתוך לגפרורים
  • 1 גזר גדול, חתוך לגפרורים
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י, מופרדות
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 כוס רוטב סויה מתוקה
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים שמן בווק/ מחבת גדולה, מוסיפים בצל ומקפיצים כ- 5-6 דקות, עד שהבצל מתחיל לשנות מעט צבע ולהזהיב בקצוות.

מוסיפים שום, פלפלים וגזר מקפיצים עוד 4-5 דקות, מוסיפים פיטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.

מוסיפים רוטב סויה וצ'ילי מערבבים עד שכל הירקות מצופים ברוטב,

מוסיפים את איטריות הנודלס ומקפיצים  כ-2 דקות נוספות.

מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק מערבבים ומוזגים לצלחת.

*לקבלת מנה בשרית ניתן להוסיף קוביות חזה עוף מחזה אחד מבושל (מכובס) לאחר הוספת הירקות.