מרק גריסים ופטריות מלך היער

מאת: רות אוליבר

מצרכים ל 8-6 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 שורש סלרי קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר
  • 2 מגשיות פטריות מלך היער פרוסות דק
  • 1.5 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוץ דק
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 שורש סלרי קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר
  • 2 מגשיות פטריות מלך היער פרוסות דק
  • 1.5 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.

מוסיפים לסיר קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים עוד 3-4 דקות.

מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, כורכום ופטריות, מלח פלפל, אגוז מוסקט,

מוסיפים 1.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומערבבים.

מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.