מרק מיסו ופטריות שי-מג'י

רכיבים:
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
  • 1 חבילת פטריות שי- מג'י
  • 1 באק צ'וי פרוס לאורכו \ חצי חבילת עלי מנגולד
  • 4 כפות ממרח מיסו כהה
  • 4 כפות ממרח מיסו כהה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 אצות נורי
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 חבילת טופו חתוך לקוביות
  • 1/2 חבילת פטריות שיטאקי מיובשות

להגשה: מעט בצל קצוץ ירוק

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
  • 1 חבילת פטריות שי- מג'י
  • 1 באק צ'וי פרוס לאורכו \ חצי חבילת עלי מנגולד
  • 4 כפות ממרח מיסו כהה
  • 4 כפות ממרח מיסו כהה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 אצות נורי
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 חבילת טופו חתוך לקוביות
  • 1/2 חבילת פטריות שיטאקי מיובשות

להגשה: מעט בצל קצוץ ירוק

אופן ההכנה:

מכינים ציר פטריות- משרים את הפטריות המיובשות ב 5-6 כוסות מחים רותחים למשך 30 דקות

מחממים שמן שומשום בסיר עמוק ומוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר הבצל הירוק והמלח. מערבבים 3 דקות ומוסיפים את רוטב הסויה, הטופו וממרח המיסו וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הציר יחד עם הפטריות, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את פטריות השי-מג'י והבאק צ'וי ומשהים 4 דקות. יוצקים לקערה את המרק עם כל התוספות, מפזרים רצועות דקות של אצה ובצל ירוק מעל ומגישים .