מרק עדשים כתומות עם כורכום

כמה טוב בקערה אחת!
השורש כורכום הטרי מעניק למרק צבע זהוב ורובד נוסף של טעם שהופך כל ביס לחלום

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5-6

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות שטופות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • שורש כורכום טרי
  • כפית פפריקה
  • מלח פלפל
  • 5-6 כוסות מים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 כוסות עדשים כתומות שטופות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • שורש כורכום טרי
  • כפית פפריקה
  • מלח פלפל
  • 5-6 כוסות מים
  • מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:

בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון לעוד 3-4 דקות.
מוסיפים את הגזרים ואת כל התבלינים ומערבבים. לגבי שורש הכורכום, ניתן פשוט לגרד אותו אפילו אין צורך לקלף!

יש לגרש כמות של ככף כורכום, ניתן להוסיף לפי הטעם.
מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את העדשים, עוד 3-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים שוב ומבשלים עוד 20 דקות.

מוצרים במתכון זה: