מרק ערמונים עם שי- טאקי

מרק עשיר, חם ומנחם לימים הקרים.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 85 דקות

זמן כולל: 94 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2-3

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 300 גרם ערמונים צלויים וקלופים מוכנים
  • 300 פטריות שי- טאקי טריות, חתוכות גס
  • 2 בלצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר בינוני חתוך גס
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 2 כוסות מים
  • 8 גבעולים תימין שלמים
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1 שמנת מתוקה
  • 300 גרם ערמונים צלויים וקלופים מוכנים
  • 300 פטריות שי- טאקי טריות, חתוכות גס
  • 2 בלצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר בינוני חתוך גס
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 2 כוסות מים
  • 8 גבעולים תימין שלמים
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:

מחממים חמאה ושמן זית בסיר ומוסיפים פטריות, מלח ופלפל, ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מתחילות להשחים (כ-5 דקות). מוסיפים את בצלצלי השאלוט, שום וגבעולי תימין וממשיכים לערבב על להבה בינונית- נמוכה עד שהבצלצלים הופכים לשקופים      (כ-8 דקות).
מוסיפים את הערמונים ומבשלים עד להזהבה (כ- 5 דקות) ומוסיפים מרק צח, מים, תפוחי אדמה וגזר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך שעה (עד שהערמונים מתפוררים).
מסלקים את גבעולי התימין, מצננים מעט ומרסקים במעבד מזון ידני עד לקבלת מרקם חלק.
מחזירים לסיר ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
להגשה- מעבירים לקעריות מרק ומוסיפים שמנת מתוקה במרכז ומקשטים בעלה תימין.