מרק פטריות שי-מג'י וירקות שורש

מרק המשלב טעמים וניחוחות של מרק ירקות שורש אירופאי עם פטריות שי-מג'י אסיאתיות.
הפטריות שומרות על צורתן, צבען ומרקמן במרק ומתאימות עצמן לצורות הגשה מגוונות.

מאת: תמי סירקיס-אקרמן

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:
רכיבים:
  • 2 אריזות פטריות שי-מג'י לבנות או חומות
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות גריסי פנינה
  • 1 שורש פטרוזיליה לבן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 5 כוסות ציר עוף או ירקות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 אריזות פטריות שי-מג'י לבנות או חומות
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות גריסי פנינה
  • 1 שורש פטרוזיליה לבן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 5 כוסות ציר עוף או ירקות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:

מפרידים את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס השורשי.

בסיר עמוק ממיסים את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל רק מתחיל להזהיב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ, עד שהקמח מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגריסים וירקות השורש ומערבבים. מוסיפים את הפטריות ומערבבים שוב. יוצקים לסיר את הציר ומערבבים היטב. חשוב לגרד מהתחתית של הסיר את כל החתיכות הקטנות. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

מקטינים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית (כשהמרק בפנים מבעבע בעדינות) כ-25 דקות. בודקים אם הגריסים כבר רכות ומתקנים את התיבול. אם צריך, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. אם המרק סמיך מדי- מוסיפים עוד חצי כוס מים ומבשלים שוב.