נזיד בשר ועדשים טעים טעים

מאת: רות אולבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 2 כוסות עדשים ירוקות (מושרות למשך לילה, מורתחות ומסוננות)
  • 1 ק"ג כתף בקר (מס'5) חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי פרוסות
  • 4 מקלות סלרי (ללא עלים) חתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס שמן
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד
  • 2 ס"מ שורש ג'ינגר מגורד
  • 100 ג' עגבניות לחות
  • 200 ג' רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כוסות עדשים ירוקות (מושרות למשך לילה, מורתחות ומסוננות)
  • 1 ק"ג כתף בקר (מס'5) חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי פרוסות
  • 4 מקלות סלרי (ללא עלים) חתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס שמן
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד
  • 2 ס"מ שורש ג'ינגר מגורד
  • 100 ג' עגבניות לחות
  • 200 ג' רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום וכשמתחיל להעלות ריח, מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי, העדשים והשורשים המגורדים, העגבניות הלחות ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים מים לכיסוי. מתבלים במלח (בעדינות, העגבניות הלחות מומלחות), פלפל שחור וכמון, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים עד שהבשר מתרכך והתבשיל מסמיך.