נזיד בשר ועדשים טעים טעים

מאת: רות אולבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 2 כוסות עדשים חומות (מושרות למשך לילה, מורתחות ומסוננות)
  • 1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס שמן
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כורכום
  • ג'ינגר
  • עגבניות לחות
  • 200 ג' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כוסות עדשים חומות (מושרות למשך לילה, מורתחות ומסוננות)
  • 1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
  • 1/3 כוס שמן
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כורכום
  • ג'ינגר
  • עגבניות לחות
  • 200 ג' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:

מטגנים בצל בסיר כ-8 דקות או עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום, וכשמתחיל להעלות ריח, מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי ומערבבים.
מוסיפים את העדשים ורסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים מים לכיסוי. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, מכסים ומבשלים על להבה גבוהה, עד לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים והעדשים מתרככות והתבשיל סמיך לפי הצורך.