"סטייקים" של פטריות מלך היער בויניגרט חם של סויה וג'ינג'ר

מנה מופלאה, נהדרת על המנגל

מאת: שף יאיר יוספי

רכיבים:
  • 6 פטריות מלך היער
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
  • 2 כפות סויה יפנית
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 מ"ל שמן זית
  • צרור גבעולי בצל ירוק -החלק הירוק בלבד
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 פטריות מלך היער
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
  • 2 כפות סויה יפנית
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 מ"ל שמן זית
  • צרור גבעולי בצל ירוק -החלק הירוק בלבד
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

שוטפים וקוצצים את גבעולי הבצל הירוק, מחממים קלות 100 מ"ל שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל ירוק, מסירים מהאש ומצננים. טוחנים היטב את שמן הבצל ירוק במעבד מזון עם שורש הג'ינג'ר ומסננים דרך מסננת דקה.

חוצים את הפטריות לאורכן. חורצים בהן שתי וערב, לעומק של 0.2 מ"מ בעזרת סכין חדה מאוד.

מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן הזית ומטגנים את חצאי הפטריות כ- 3 דקות מכל צד. מסירים את הפטריות מהמחבת ומעבירים לצלחות.

מזליפים מעל הפטריות שמן בצל ירוק – ג'ינג'ר ואת הסויה.

זורים מעט מלח ים ופלפל גרוס ומגישים.