צילום: בועז לביא
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: בשרי
רכיבים ל-4 מנות:
- 600 גרם סינטה מנוקה משומן
- 25 גרם פטריות מאי-טאקי יבשות
- 300 גרם פטריות שי-טאקי טריות
- 2 פלפלים אדומים טריים
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
- 1 ליים אמיתי
- 4 כפות שמן זית
- חופן עלי כוסברה טרייה
- מלח
- פלפל צ'ילי טחון
אופן ההכנה:
משרים את פטריות המאי-טאקי ב- 100 מ"ל מים חמים למשך 30 דקות. מסננים, סוחטים היטב את פטריות המאי-טאקי אל מי ההשריה. משליכים את הפטריות, ומוסיפים לנוזלי המאי-טאקי את מיץ וגרדת הליים. קולפים ומגרדים את הג'ינג'ר אל ויניגרט המאי-טאקי. מתבלים במלח וצ'ילי טחון לפי הטעם.
פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסירים את הגרעינים מהפלפלים ופורסים אותם לרצועות בעובי 1 ס"מ. מסירים לפטריות השי-טאקי את המחצית הראשונה של הרגל וחותכים לרצועות בעובי 0.5 ס"מ.
מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה, ומטגנים בשתי כפות משמן הזית את פרוסות הסינטה כדקה מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ. מוסיפים שתי כפות שמן זית למחבת החמה ומטגנים תוך כדי ערבוב את רצועות הפלפלים ופטריות השי-טאקי במשך כשתי דקות.
יוצקים למחבת את ווינגרט המאי-טאקי ומסירים מהאש.
מערבבים בקערת הגשה את רצועות הסינטה עם הפלפלים, השי-טאקי וויניגרט המאי-טאקי. מעטרים בעלי הכוסברה ומגישים בטמפרטורת החדר.