סלט פירות בסירופ למון גראס וניל

סירופ מתקתק עשיר בטעמים לשדרוג סלט הפירות העונתי

רכיבים:
  • 1/2 כוס לימון/ליים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 גבעול למון-גראס
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1/2 כוס מים
לסלט הפירות:

1.5 ק"ג פירות העונה חתוכים

  • 1/2 כוס לימון/ליים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 גבעול למון-גראס
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1/2 כוס מים
לסלט הפירות:

1.5 ק"ג פירות העונה חתוכים

אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ: מניחים סיר קטן על אש נמוכה ומערבבים סוכר, לימון/ליים ומים ומערבבים עד שהסוכר נמס.

פוצעים את גבעול הלמון גראס ומשחררים את השמנים האתריים ע"י מעיכה באמצעות דופן סכין רחבה/ מערוך. מוסיפים את הלמון גראס, הג'ינג'ר ומקל הוניל החצוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות תוך בעבוע עדין עד להצטמצמות הנוזלים.

מסננים את הסירופ ומצננים. שומרים בקירור עד להגשה.

צמוד להגשה מכינים את סלט הפירות מחלקים לכוסות אישיות, יוצקים את הסירופ ומגישים.

*לגיוון נוסף: שילוב כמה עלי נענע בסלט, להקפצת הרעננות.