פטריות צלויות, עגבניות לחות ומוצרלה

בשיתוף "עושהסלט"

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1 חבילה פטריות יער
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 1/2 צרור ארוגולה
  • 6 עגבניות לחות
  • 10 כדורי בייבי מוצרלה
  • 2 גבעולי בזיליקום
  • חופן צנוברים קלויים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון/ליים אחד
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה פטריות יער
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 1/2 צרור ארוגולה
  • 6 עגבניות לחות
  • 10 כדורי בייבי מוצרלה
  • 2 גבעולי בזיליקום
  • חופן צנוברים קלויים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון/ליים אחד
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

צולים את הפטריות: בעזרת נייר סופג או מטלית בד ללא סיבים מנקים את פטריות היער והשיטקי.
מסירים את רגלי פטריות השיטאקי, מפרידים את פטריות היער, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ואופים בתנור ב-200 מעלות כ-25 דקות עד לצריבה והזהבה, מוצאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מסירים את חלקו הגס של גבעול הארוגולה, וחותכים את העלים לרוחבם לבערך 3 חלקים (העלים צריכים להיות חתוכים גס מאוד) ומעבירים לקערת ערבוב.
חותכים את העגבניות הלחות לקוביות יחסית גדולות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הפטריות הצלויות ואת הבייבי מוצרלה.
מפרידים את עלי הבזיליקום מן הגבעול וקורעים לחתיכות גדולות ומוסיפים לסלט.
מוסיפים את הצנובר הקלוי ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומגישים.

מומלץ להשהות את הסלט למנוחה למשך 20 דקות לפני ההגשה.