פילה פורל צרוב על מצע בטטות ופטריות שי-מג'י, מוגש עם רוטב רטטוי

מאת: מיכל לוי- אלחלל

רכיבים ל-4 מנות:
  • 800 גרם פילה דג פורל
  • מלח
  • פלפל
  • 3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות רוטב סויה

 

לרוטב רטטוי:
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל או 1 בצל שאלוט, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות ומעט מומלחות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
  • 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • 800 גרם פילה דג פורל
  • מלח
  • פלפל
  • 3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות רוטב סויה

 

לרוטב רטטוי:
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 בצל או 1 בצל שאלוט, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות ומעט מומלחות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
  • 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:

מכינים את רוטב הרטטוי: בסיר בינוני מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את השום והבצל כדקה, עד להזהבה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה ומוסיפים 2 כפות שמן זית, חצילים, קישואים, ופלפלים ומטגנים כ-4 דקות, או עד שכל המרכיבים מתרככים מעט. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה חצי שעה, או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ופלפל.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את מצע הבטטות והפטריות: מפרידים את הפטריות על-ידי חיתוך הבסיס ומסדרים עם הבטטות בתבנית. מברישים בשמן זית וברוטב סויה ומתבלים בפלפל. אופים כ 12-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת.

במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מתבלים את פילה הפורל במלח ובפלפל ומניחים במחבת החמה כאשר העור פונה אל השמן החם. מטגנים כ 2-3 דקות מכל צד, מעבירים לנייר סופג ומניחים בתנור החם עד להגשה.

הגשה: מסדרים בצלחת מעט מהבטטות והפטריות, מניחים מעל את הפילה החם ויוצקים מעל רוטב רטטוי חם.

** לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ 4-5 דקות.