זמן הכנה: 25 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 25
כשרות: חלבי
רכיבים לכ-25 יחידות:
למילוי:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כרישה קצוצה (אפשר גם בצל לבן)
- 3 שיני שום קצוץ
- חבילת פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות
- כוס וחצי תרד קצוץֿ
- חבילת פטריות יער קצוצות
- 200 גר׳ גבינת גאודה קצוצה
- 100 גר' גבינת גרודה מעושנת קצוצה
- 2 כפות יוגורט כבשים
- מלח ופלפלֿ
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- כף וחצי שמרים יבשים
- 3.5-3 כוסות מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לבצק- בקערה משומנת מערבבים כ-10 דקות את רכיבי הבצק ללא המלח עד לקבלת בצק רך וללא גושים. כשהבצק אחיד ומעט דביק מסיפים את המלח, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
למילוי- מטגנים את הכרישה, השום, הפטריות והתרד עד להזהבה ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר הרכיבים, מערבבים ומצננים.
מחלקים את הבצק ל 25 כדורים, מניחים על משטח משומן ומתפיחים שוב חצי שעה.
על משטח משומן פותחים את הכדורים לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ, ממלאים במלית, סוגרים היטב לצורת חצי סהר ומהדקים את השוליים עם מזלג.
מחממים שמן במחבת ומטגנים על להבה בינונית משני הצדדים עד להשחמה. להגיש מייד.