

זמן הכנה: 60 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 95 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים שטופים בקליפתם
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח
למילוי:
- מיקס פטריות לבחירתכם בייבי מלך היער, פורטובלה, שימג׳י (סה״כ 2 סלסלות)
- 2 בצלצלי שאלוט פרוסים
- 5-4 עלי בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 4 ביצים L
- 100 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת
- 150 גרם מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה בקליפתם, מסננים ומצננים.
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים עד הזהבה חלקית. מוסיפים את הפטריות הפרוסות וממשיכים לטגן עד הזהבה עמוקה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה לצינון קל.
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפייה, מניחים את תפוחי האדמה ובעזרת כוס מועכים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מזלפים שמן זית ומלח ומברישים. מפזרים חצי מכמות הפטריות על תפוחי האדמה. מפזרים את הגבינה הבולגרית. טורפים את הביצים עם מעט מלח ויוצקים את הבלילה לתבנית. מוסיפים את יתרת הפטריות וגבינת המוצרלה ואופים 30-35 דקות.
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית
מומלץ להגיש לצד סלט