קציצות סלמון עם פטריות שיטאקי ברוטב קארי

קציצות רכות ועדינות בטעמים אסיאתיים נפלאים עם שפע פטריות.

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
לקציצות:
  • 1/2 ק"ג סלמון קצוץ בסכין דק דק (או טחון גס)
  • 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
  • 1 בצל קטן או 3 בצלצלי שאלוט מגורדים על פומפייה וסחוטים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח , פלפל שחור
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • 1 כפית שטוחה כמון
לרוטב:
  • 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף  קצוץ (לא חובה)
  • 1 כף משחת קארי (צהובה או ירוקה)
  • 1כף סוכר
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 גבעול למון גראס החלק הלבן קצוץ דק
  • 1 קופסא נוזל או חלב קוקוס
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • 1/3 כוס מיץ ליים או לימון
לקציצות:
  • 1/2 ק"ג סלמון קצוץ בסכין דק דק (או טחון גס)
  • 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
  • 1 בצל קטן או 3 בצלצלי שאלוט מגורדים על פומפייה וסחוטים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח , פלפל שחור
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • 1 כפית שטוחה כמון
לרוטב:
  • 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף  קצוץ (לא חובה)
  • 1 כף משחת קארי (צהובה או ירוקה)
  • 1כף סוכר
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 גבעול למון גראס החלק הלבן קצוץ דק
  • 1 קופסא נוזל או חלב קוקוס
  • 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
  • 1/3 כוס מיץ ליים או לימון
אופן ההכנה:

מניחים פטריות משתי שקיות בקערה בינונית, ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה.

מכינים את הקציצות: לוקחים חצי מכמות הפטריות, סוחטים (שומרים את נוזלי ההשריה), קוצצים דק, מעבירים לקערה, מוסיפים את כל הרכיבים לקציצות, מערבבים היטב ומניחים במקרר לשעה.

מכינים את הרוטב: קוצצים את הפטריות שנותרו גס. מחממים שמן בסיר בינוני שטוח (סוטאז'), מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך, מוסיפים את השום, הפלפל, הקארי, הסוכר, הג'ינג'ר והלמון גראס וממשיכים  לטגן 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות, חלב הקוקוס, 1 כוס מנוזלי השריית הפטריות, מיץ לימון, הפלפל והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות.

מגלגלים קציצות לגודל כדור פינגפונג, מניחים ברוטב, מבשלים כ-10 דקות נוספות. מכבים, מניחים ל 5 דקות. מגישים על אורז לבן.