קציצות עוף ברוטב עם פטריות שי-טאקי

מאת: יונית צוקרמן ''מלכת המטבח''

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 55 דקות

רמת קושי: בינוני

כשרות: בשרי

רכיבים:
לקציצות:
  • 700 גרם עוף טחון
  • תפוח אדמה גדול
  • 2 קישואים קטנים
  • בצל גדול
  • כוס חד פעמית של פירורי לחם
  • חצי צרור פטרוזליה קצוצה
  • ביצה
  • שקית אבקת אפיה
  • 3/4 כף מלח
  • שליש כפית פלפל לבן
  • כף תבלין גריל עוף
  • כף שמן
ציפוי לקציצות:
  • קמח
  • שמן לטיגון
לרוטב:
  • 3 בצלים
  • 4-3 סלסילות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
  • 2 קוביות תיבול בשר צלי
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף פפריקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל גרוס
לקציצות:
  • 700 גרם עוף טחון
  • תפוח אדמה גדול
  • 2 קישואים קטנים
  • בצל גדול
  • כוס חד פעמית של פירורי לחם
  • חצי צרור פטרוזליה קצוצה
  • ביצה
  • שקית אבקת אפיה
  • 3/4 כף מלח
  • שליש כפית פלפל לבן
  • כף תבלין גריל עוף
  • כף שמן
ציפוי לקציצות:
  • קמח
  • שמן לטיגון
לרוטב:
  • 3 בצלים
  • 4-3 סלסילות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
  • 2 קוביות תיבול בשר צלי
  • כף אבקת מרק פטריות
  • כף פפריקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. שמים במעבד מזון את תפוחי האדמה, הבצל והקישואים או מגרדים במגרדת על הצד הקטן.
  2. קוצצים ידנית את הירק
  3. שמים את העוף הטחון בקערה יחד עם הפטרוזליה, מה שקצצנו במעבד ואת שאר המצרכים של הקציצות.
  4. מערבבים הכל היטב ומניחים לחצי שעה -שעה מנוחה.
  5. אחרי מנוחה קורצים קציצות בגודל בינוני.
  6. טובלים בקמח ומטגנים במחבת עם שמן שמגיע עד רבע גובה המחבת, עד להזהבה של כל צד. ברגע שמוכן מוציאים ומניחים בצד, ועוברים להכנת הרוטב.

הכנת הרוטב:

  1. פורסים את הבצלים לפרוסות ומטגנים בסיר עד להזהבה.
  2. פורסים את פטריות השי-טאקי (ללא רגל) ומוסיפים לסיר, ממשיכים לטגן עד הזהבה קלה של הפטריות.
  3. מתבלים עם כף מחוקה פפריקה, חצי כפית מלח, כף מרק פטריות, רבע כפית פלפל שחור גרוס.
  4. מערבבים הכל היטב.
  5. בקערה קטנה שמים 2 וחצי כוסות מים רותחים (600 מל) ו2 טבליות צלי בקר/שקית תיבול צלי בקר.

מערבבים היטב ושופכים לסיר.

  1. מערבבים הכל יחד טוב טוב.
  2. מוסיפים את הקציצות מבשלים על אש קטנה רבע שעה.