ריזוטו פורציני וכורכום טרי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 4 ס"מ שורש כורכום טרי
  • 1.5 כוס אורז לריזוטו, לא שטוף
  • 1 בצל בינוני או 5 בצלצלי שאלוט
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 4 ס"מ שורש כורכום טרי
  • 1.5 כוס אורז לריזוטו, לא שטוף
  • 1 בצל בינוני או 5 בצלצלי שאלוט
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

בסיר המכיל 600 מ"ל מים מרתיחים פטריות פורצ'יני ושורש כורכום קלוף וקצוץ. מסננים את הפטריות והכורכום ושומרים את המים חמים.

בסיר רחב ושטוח מחממים 30 גרם חמאה ושמן זית על אש גבוהה. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ ותוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים. כשהבצל מזהיב מעט מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה בחמאה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים ממי הפורצ'יני לאורז בהדרגה ותוך כדי ערבוב, כרבע שעה עד שהאורז מתחיל להתרכך.

מערבבים בעדינות את פטריות הפורצ'יני והכורכום המושרים לתוך האורז וממשיכים להרטיב ולבשל את הריזוטו עד שהוא מוכן.

בסיום הבישול האורז צריך להיות במרקם קרמי עם נקודה קשה במרכז הגרגיר.

מוסיפים את החמאה שנותרה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומגישים מיד לקערות שטוחות ויפות.