ריזוטו פטריות מושלם עם פטנט של רותם ליברזון

ריזוטו זו אחת המנות האהובות בכל הזמנים, הוסיפו לה פטריות והיא הופכת למנה מפנקת וכה מענגת שאי אפשר לעמוד בפניה.
הרכות של האורז טעמי האדמה של הפטריות, שפע של פרמזן ויש לכם חגיגה חורפית נפלאה!

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1חבילה  פטריות שיטאקי טריות פרוסות דק
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות דק
  • 3 בצלצלי שאלוט או 1/2 בצל קצוץ דק
  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 1 כוס יין לבן
  • 4-3 ענפי תימין טרי קצוצים דק
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • פלפל שחור, מלח
  • 1 חבילה לקט פטריות מיובשות לפסטה
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1חבילה  פטריות שיטאקי טריות פרוסות דק
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות דק
  • 3 בצלצלי שאלוט או 1/2 בצל קצוץ דק
  • 400 גרם אורז ארבוריו
  • 1 כוס יין לבן
  • 4-3 ענפי תימין טרי קצוצים דק
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה:

מכינים ציר מהיר- יוצקים מים רותחים על הפטריות המיובשות, מכסים ומניחים בצד לשעה.

מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להתרככות, כ-7 דקות. מוציאים לצלחת.

באותו הסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט ומטגנים כ-5 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים.

מוסיפים יין לבן ומביאים לבעבוע קל תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל היין נספג באורז.

מסננים את הפטריות שהשרנו במים, קוצצים אותן ושומרים את הציר שנוצר (במידה וחסרים נוזלים משלימים עם מים רותחים ל 1 ליטר).

לסיר האורז מוסיפים את התימין, הפטריות (המושרות והמבושלות) ותוך עדי ערבוב מוסיפים 1/4 כוס מציר הפטריות. ברגע שהנוזלים נספגים באורז, מוסיפים 1/4 וכך הלאה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נגמרים ונספגים והאורז מתחיל להתרכך.

מוסיפים את השמנת המתוקה וחצי מכמות הפרמזן תוך כדי ערבוב ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח. ממשיכים לערבב עד שהשמנת נספגת באורז. בשלב זה האורז אמור להיות מוכן ואל דנטה בדיוק.

מעבירים מנת ריזוטו לצלחת מרכזית או למנות אישיות, מפזרים פרמזן ומגישים מיד.