"שווארמה" פטריות מלך היער בלאפה

מאת: רות אולבר

רכיבים ל-2 מנות:
  • 2 מגשיות פטריות מלך היער
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפיות תבלין שוארמה
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים
להגשה:
  • 1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שאלוט פרוס דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
  • כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • טחינה
  • 2 מגשיות פטריות מלך היער
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפיות תבלין שוארמה
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים
להגשה:
  • 1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שאלוט פרוס דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
  • כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • טחינה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

יוצרים רצועות שוארמה מפטריות מלך היער ע"י חריצת ופירור הפטרייה בעזרת מזלג, מניחים בתבנית, מפזרים כפית תבלין שוארמה, יוצקים שמן זית ואופים במשך 25 דקות. מוצאים ושומרים בצד. (עד לשלב זה ניתן להכין מראש)

מכינים סלט עגבניות ושאלוט: מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הסלט.

מכינים את המנה: מחממים שמן במחבת, מטגנים בצל מוסיפים את שוארמת הפטריות, כפית תבלין שוארמה ומלח מקפיצים קלות. מניחים על לאפה 2-3 כפות סלט עגבניות, מעל מניחים את מחצית כמות השוארמה, מזלפים מעט טחינה מגלגלים ומגישים.