זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 חבילות (600 ג') פטריות מלך היער
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל פרוס לרצועות דקות
לתבלינים:
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 2 כפות תבלין שווארמה
(או מיקס תבלינים: כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, ½ כפית זרעי כוסברה טחונים,
כף אבקת שום, כפית סומק, כפית שטוחה כמון, ½ כפית קינמון)
להגשה:
- חומוס להגשה
- פטרוזיליה לפיזור
- 1 בצל קטן חתוך
- ½ כפית סומק לעיטור
אופן ההכנה:
בעזרת מזלג חורצים את רגל הפטרייה, עד לקבלת מראה של מרקם הדומה לעוף מפורק
מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים ומצפים היטב את כל הפטריות.
במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות. צולים על אש גבוהה מבלי להפוך את הפטריות או לערבב כ 5 דקות עד להשחמה לאחר מכן מערבבים וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהפטריות שחומות וצלויות היטב.
בצלחת הגשה, מורחים חומוס בנדיבות, מניחים מעל את הפטריות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מערבבים את הבצל והסומק, מניחים קצת על השווארמה לעיטור ומגישים עם פיתות.