

זמן הכנה: 120 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 140 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 12-15
כשרות: חלבי
רכיבים:
לבצק:
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½ כוס אבקת סוכר
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 ביצה
- גרידה מ-1 לימון
למילוי:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם חמאה
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 כפות מיץ לימון
- כוס קמח שקדים
אופן ההכנה:
במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהביצה וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה וטוחנים בכמה פולסים נוספים עד שנוצר כדור בצק יפה ומעט דביק
מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה, משטחים מעט ומכניסים למקרר למינימום שעה, אפשר גם ליותר.
מכינים את המילוי – מניחים בקערה את כל הרכיבים חוץ מקמח השקדים וממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרו כשני סבבים. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים היטב עד לאיחוד. אוטמים ושומרים במקרר עד להרכבה של אוזני ההמן.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות האפייה או על משטח מעט מקומח ליריעת בצק בעובי של כ 4-3 מילימטר. בעזרת קורצן קורצים עיגולים, אני השתמשתי בקורצן בקוטר של 7 ס"מ.
מגלגלים עיגולים מהמילוי בגודל של כפית ומניחים במרכז עיגולי הבצק. סוגרים לצורה של אוזן המן, חשוב להדק היטב את הקצוות על מנת שלא יפתחו בשלב האפייה. אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות.
יש לפתוח את התנור ולבדוק לאחר כ12 דקות, חשוב שייראו אוזני המן מעט שזופים ויישארו בעלי מרקם רך.
מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.