זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3
כשרות: חלבי
רכיבים ל-3 מנות:
- 1 חבילה פטריות שי-טאקי
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלצלי שאלוט
- 2 בצלים ירוקים
- מלח, פלפל שחור
לאומלט:
- 6 ביצים
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
חותכים את פטריות השי-טאקי לשמיניות. פורסים את בצלצלי השאלוט לפרוסות דקות, מנקים היטב את הבצלים הירוקים. את החלק הלבן בבצל הירוק פורסים דק ואת החלק הירוק חותכים באלכסון.
מחממים במחבת קטנה את השמן ומטגנים בו קלות את פטריות, הבצל הירוק ובצלצלי השאלוט. חשוב להימנע משריפת הבצלים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחת גדולה.
טורפים ידנית את הביצים ומוסיפים את הגבינה המגוררת דק ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים במעט מלח ופלפל, לפי הטעם.
באותה המחבת (אין צורך לנקות אותה) יוצקים שליש מתערובת הביצים עם הגבינה והפטרוזיליה. מטגנים על חום בינוני נמוך, כדי שחלקה העליון של החביתה יתגבש לפני שחלקה התחתון יישרף.
מניחים מעל כשליש ממלית הפטריות והבצל ומקפלים את הביצה מעל המלית. ממשיכים לטגן, עד שהאומלט מוכן לפי הטעם.
באותו האופן מכינים עוד שתי מנות אישיות.
מגישים חם.