צילום: שרית גופן I כלים:לורי גולדשטיין
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
- 1/4 כוס שמן
- 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל חתוך לחצי ולפרוסות
- 3 מצות שבורות לפיסות קטנות
- 2 שיניי שום כתושות
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית (כ 2 ס"מ) שורש כורכום מגורד
- 1/2 כפית אבקת קארי
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים רותחים
להגשה תערובת צבעונית קראנצ'ית:
- 3 כפות שמן
- 1 מצה שבורה
- 100 גרם עגבניות לחות קצוצות
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 50 גרם צנוברים (אופציונלי)
- 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים
- מלח גס
אופן ההכנה:
מכינים את האורז: מחממים שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-4 דקות. מוסיפים את שברי המצה, השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את האורז והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ,מכסים את הסיר ומבשלים 20-18 דקות על להבה נמוכה. מכבים ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות.
מכינים את התערובת הקראנצ'ית- מטגנים את המצה עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות הלחות, השקדים, הצנוברים, עשבי התיבול והמלח, מערבבים ומכבים את הלהבה.
מעבירים את האורז לכלי הגשה ו"מאווררים" ע"י מזלג ומפזרים את התערובת מעל האורז, מערבבים קלות ומגישים מיד.