צילום: שרית גופן I כלים:לורי גולדשטיין
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 35
כשרות: חלבי
רכיבים לכ-35 אזני המן:
לבצק:
- 420 גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם פרמזן מגורר
- 2 ביצים
- 2 כפיות סוכר
- 1כפית שטוחה מלח
- 1/4 כוס מים קרים
מלית פירות יבשים:
- 150 גרם פירות יבשים קצוצים (צימוקים, משמשים, חמוציות, אוכמניות)
- 25 גרם נשיקות ג'ינג'ר קצוצות
- 100 גרם אגוזים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות מיץ לימון
למלית מלוחה:
- 50 גרם חמאה
- 8 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 2 יחידות פטריות שי-מג'י קצוצות דק
- 50 גרם עגבניות לחות קצוצות
- 3 שיני שום כתושות
- 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לבצק: במעבד מזון מניחים את כל חומרי הבצק ומעבדים עד לקבלת פירורים. אוספים את הפירורים ומהדקים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל 30 דקות.
מכינים את המלית המלוחה: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את העגבניות הלחות, מערבבים ומצננים. מוסיפים את השום, הקשקבל, הבולגרית והפטרוזיליה מתבלים ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים: מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר כ-9 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית המלוחה/מתוקה, סוגרים כמשולשים ומשאירים מעט פתוח במרכז כך שהמלית תבצבץ.
מברישים בביצה ואופים כ 18 דקות או עד להזהבה.