צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: בשרי
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 1 חבילה (250 ג') אטריות אורז רחבות
- 1 חבילה אפונה מתוקה
- 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 200 גרם בשר טחון
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 3 כפות רוטב דגים/ רוטב סויה
- 6 כפות מיץ לימון/ ליים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות שמן שומשום
להגשה: כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
חולטים את האפונה במים רותחים למשך 2 דקות, מסננים ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול, משרים דקה ומסננים שוב.
מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן.
במחבת חמה עם שמן מטגנים את הבשר תוך הפרדתו בכף עץ עד שצבעו מבהיר, מוסיפים את האפונה המתוקה, עגבניות, אטריות אורז, מזלפים מעל את הרוטב ומקפיצים 1-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.
- אפשרויות לגיוון: ניתן להחליף את הבשר בקוביות חזה עוף/ קוביות טופו/ קוביות חציל אפוי או מטוגן.