צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 4 ראשי אנדיב חצויים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
רוטב להגשה:
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
- 3 גבעולי נענע קצוצים דק
- 25 גרם צנוברים קלויים קלות
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- 1/4 כוס שמן
- 1 שן שום קצוצה
- גרדה מחצי לימון
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית דבש
אופן ההכנה:
מחממים מחבת על להבה בינונית, יוצקים את השמן והדבש ומורחים מעט על שטח פני המחבת. מניחים את חצאי האנדיב במחבת על הצד החתוך וצולים 5-4 דקות עד להזהבה (יש להיזהר שלא יישרף) ומוציאים מהמחבת.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב.
בצלחת הגשה מסדרים את חצאי האנדיב הצלוי על הצד הזהוב כלפי מעלה, יוצקים מהרוטב ומגישים.