אנטיפסטי פטריות יער וירקות

מיקס של פטריות וירקות ברוטב משגע שהופכים לאנטיפסטי חגיגה.

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 מגשי בייבי ברוקולי
  • 1 חבילה (350 ג') בצלצלי שאלוט
  • 1 מגש (170 ג') פטריות יער
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוץ
  • פטרוזיליה טרייה/ עירית קצוצה להגשה
  • 2 מגשי בייבי ברוקולי
  • 1 חבילה (350 ג') בצלצלי שאלוט
  • 1 מגש (170 ג') פטריות יער
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוץ
  • פטרוזיליה טרייה/ עירית קצוצה להגשה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב.

את הברוקולי מחלקים לתפרחות קטנות, את בצלצלי השאלוט פורסים לחצאים ואת הפטריות מפרידים.

מעבירים את הירקות לקערה עם הרוטב, מערבבים היטב שהרוטב יעטוף את הירקות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-30 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב. מגישים חם או קר.