זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 25 גביניות
כשרות: חלבי
רכיבים:
לבצק:
- 500 ג׳ קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר
- 100 ג׳ חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב חמים
- קורט מלח
למילוי:
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כף קמח
- 1 ביצה
- קליפה מגוררת מ 1/2 תפוז
- 1/2 כוס ( 100 ג') סוכר
- 1 כף מיץ מתפוז
- 8-6 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורד דק
- ריבת משמש
לציפוי:
- ביצה טרופה עם מעט חלב
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים לפי הסדר: קמח ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, חמאה, ביצה, מים, חלב, קורט מלח ובעזרת וו לישה מעבדים עד להתגבשות הבצק וממשיכים ללוש 7-5 דק'.
הבצק שמתקבל רך ומעט דביק. מקמחים קלות את הידיים, אוספים את הבצק, מעבירים לקערת התפחה משומנת מעט, עוטפים בניילון נצמד ומשהים עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, אם הוא דביק מקמחים מעט, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ויוצרים ריבועים של 10/10 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים חצי כפית ריבת משמש ומעל חצי כף- כף מהמלית. מקפלים את פינות הריבוע ומהדקים היטב מעל המלית (שלא יהיו נזילות באפייה). מתפיחים שוב 20-15 דק'.
מברישים את הגביניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות במשך 20-15 דק' עד הזהבה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.