צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 4 נתחי פילה דג ים (מוסר ים או פרידה) במשקל 250 גרם
- מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
- פתיתי צ'ילי
- 1 כפית שורש כורכום טרי מגורד
- 1/2 כוס שיני שום מקולפות
- 1/2 כוס פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי ומקולף
- 1/4 כוס מים
לתרד:
- 1/2 ק"ג תרד טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף ממרח ג'ינג'ר שום (מתכון בהמשך)
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 2 כפיות שורש כורכום טרי מגורד
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
- 1 כפית מלח
- 3 עגבניות קלופות ומגורדות או טחונות
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית גארם מסלה (לא חובה)
- 1 כפית לימון או ליים סחוט טרי
- מעט עלי כוסברה קצוצים להגשה
אופן ההכנה:
מכינים את התרד: שוטפים היטב את עלי התרד משאריות האדמה. מעבירים את העלים לקערה נקייה ושופכים עליהם מים רותחים עד לכיסוי.
לאחר כ-5-3 דקות מוציאים את העלים בעזרת מלקחיים ומעבירים לקערה מלאה במי קרח. לאחר 3 דקות מסננים ממי הקרח.
מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן זית בסיר רחב (בגודל שיכול להכיל את נתחי הדג), מוסיפים כף ממרח ג'ינג'ר שום, מטגנים שתי דקות עד שהשום מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את זרעי הכמון לדקה נוספת. מוסיפים את הכוסברה הטחונה, הכורכום הטרי, המלח, הצ'ילי, העגבניות הטחונות ומים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ונותנים לרוטב להצטמצם מעט. מוסיפים את עלי התרד החלוטים ומערבבים. מוסיפים מעט גראם מאסלה ולימון. טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את המנה: מוסיפים את נתחי הדג לרוטב העגבניות והתרד, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, כורכום טרי ומעט פתיתי צ'ילי. מכסים ומאדים כ-10 דקות. בהגשה אפשר לפזר מעט כוסברה על הדג.
ממרח ג'ינג'ר שום: שילוב של ג'ינג'ר טרי ושום טרי כממרח שהוא בסיס לתבשילי ירקות בהודו. לא חריף כמו שזה נשמע. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבל ממרח חלק.