צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
קלוריות: 8-10
רמת קושי: בינוני
כמות: פרווה
רכיבים ל 10-8 המבורגרים:
- 3 כוסות (150 גרם) נתחי סויה יבשים (להשיג ברשתות הטבע)
- 1 שקית פטריות שמפיניון מיובשות
- 2-3 כפות טחינה או חמאת בוטנים
- 1/4 כוס אגוזי מלך טחונים
- 1/3 כוס כוסמין מלא או חיטה מלאה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף רוטב סויה
- 1 גבעול סלרי חתוך גס
- מלח, פלפל
- שמן לטיגון
להגשה: לחמניות, מיונז, קטשופ, פרוסות עגבניה ועלי חסה
אופן ההכנה:
משרים את הסויה במים חמים כ- 25 דקות, מצננים עד שניתן לגעת וסוחטים היטב. משרים את פטריות השמפיניון לפי ההוראות וסוחטים. מעבירים את הסויה ויתר החומרים למעבד מזון ומעבדים לתערובת קצוצה דק-דק.
מחממים במחבת שמן. בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת קציצות מהודקות היטב ומעט שטוחות. מטגנים 3-5 דקות מכל צד עד השחמה.
להגשה: חוצים את הלחמניות לרוחבן ומורחים במיונז וקטשופ, מניחים ירקות ועליהם קציצה.