

זמן הכנה: 25 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילת מיקס פטריות אקזוטי
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 1 כפית שטוחה מלח
- ⅓ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף סילאן
- 1 פחית (400 גרם) של שעועית אדומה מבושלת מסוננת
- 1 וחצי כוסות קוואקר (שיבולת שועל דקה)
- 2 כפות שמן זית
להרכבת ההמבורגר:
- לחמניות
- חסה, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, או כל תוספת שאוהבים
לרוטב ספייסי:
- מיונז/ מיונז טבעוני
- חריף לפי הטעם
אופן ההכנה:
במחבת רחבה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד שמתחילים להתרכך.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
ממשיכים לטגן את הבצל והפטריות יחד כ-3–4 דקות, עד שהבצל מזהיב והפטריות מתרככות מעט.
מוסיפים את כל התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, שום כתוש, פפריקה מתוקה וסילאן. מערבבים היטב ומטגנים עוד 2–3 דקות.
מוסיפים את השעועית האדומה ואת שיבולת השועל, מערבבים ומעבירים את הכול למעבד מזון.
טוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד אך לא חלק לגמרי.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי (מומלץ בגודל של כף גדולה, בערך 200 גרם לקציצה). יש להרטיב מעט את הידיים בעת יצירת הקציצות.
צולים על מחבת פסים חמה מאוד, כ-4–5 דקות מכל צד, עד שההמבורגרים מזהיבים.
מרכיבים את ההמבורגר בלחמנייה עם כל מה התוספות שאוהבים ועם רוטב הספייסי ומגישים