זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 4 טורטיות גדולות
- 2-3 פטריות מלך היער
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס גרגירי תירס סופר מתוק
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 150 גרם פתיתי מוצרלה או גבינה טבעונית
- 1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
- שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפרידים את ראשי הפטריות וקוצצים, את רגלי הפטריות מפוררים ע"י מזלג. מניחים את הפטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומזלפים שמן זית, מערבבים ואופים כ-20 דקות. מצננים.
מערבבים את יתר רכיבי המלית, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
במחבת משומנת מעט מניחים את הטורטיה ומחממים מעט. מניחים על חצי מהטורטיה מלית ומקפלים לחצי. צולים כ- 4 דקות והופכים לצד השני לצלייה נוספת של 4 דקות עד שהגבינה מתחממת ונמסה.
חותכים לחצאים ומגישים לצד גואקמולי.