כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15
כשרות: חלבי
רכיבים לכ- 15 לביבות:
- 250 גרם פטריות שיטקה
- 3-2 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים קטנים
- 2 ס"מ כורכום טרי
- 3 שיני שום
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 כף סחוג
- 1 כפית שטוחה כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- שמן לטיגון
רוטב יוגורט
- 1 מיכל יוגורט
- 2 שיני שום
- 3 גבעולי נענע העלים קצוצים
- מלח
אופן ההכנה:
קוצצים דק את הפטריות במעבד מזון מעבירים לקערה. ממשיכים במעבד מזון וקוצצים דק בצל, כורכום ושום ומעבירים לקערת הפטריות. קוצצים דק גם את תפוחי האדמה ומעבירים לקערת הפטריות.
מוסיפים את התבלינים, הסחוג (במידה ולא מעוניינים בסחוג ניתן לקצוץ במעבד מזון יחד עם תפוחי האדמה חצי צרור עשבי תיבול כוסברה ופטרוזילייה), פירורי הלחם והביצה ומערבבים.
מחממים במחבת שמן חצי עומק, מעצבים קציצות בגודל בינוני ומטגנים כ 5-4 דקות מכל צד או עד שהקציצות מזהיבות .
מכינים רוטב יוגורט: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומגישים בצלוחית קטנה ליד הקציצות.
* הרוטב משתלב נפלא גם כרוטב בורקס.