

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: חלבי
רכיבים:
מצרכים לתבנית בקוטר 22:
- 2 חבילות בצק פסטה מרודד
- סלסלות מיקס פטריות אקזוטי
- 2 סלסלות פורטובלה
למילוי:
- 250 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר גם 5%)
- ביצה
- 50 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
- 100 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פטה
- רבע כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 250 מ״ל שמנת לבישול
אופן ההכנה:
נחתוך את הפטריות לקוביות ונטגן בחמאה עם מלח ופלפל עד שהן מתכווצות ומשחימות. נעביר לקערה ונצנן.
לרוטב: באותה המחבת נבשל יחד את רסק העגבניות, השמנת והתבלינים, נערבב היטב ונבשל כ-2 דקות עד לרתיחה. נעביר את הרוטב לתבנית פיירקס קוטר 22.
נכין את המילוי: נערבב יחד היטב את כל המצרכים ונעביר לשקית זילוף עם פתח בינוני.
נחתוך בצק פסטה ל3 רצועות עבות (נחזור על הפעולה פעמיים, סך הכל 6 רצועות)
נזלף במרכז רצועות הפסטה פס גבינות ונפזר מהפטריות המוקפצות לאורך כל הפסטה.
נרטיב מעט את דפנות הפסטה ונסגור לחצי כך שהמילוי יהיה בתוך הרצועה.
נגלגל את הרצועה הראשונה לשבלול ונניח בתוך הרוטב. נסלסל מסביב את שאר הרצועות בזו אחר זו.
נפזר מעל מוצרלה מגורדת, נכסה ברדיד אלומיניום ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות.
לאחר 20 דקות נוריד את רדיד האלומיניום ונמשיך לאפות עוד 10-15 דקות עד השחמת הפסטה מלמעלה.
נקבל לזניה מדהימה, קריספית מלמעלה ורכה ומלאה ברוטב מבפנים.