צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
זמן כולל: 48 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 25
כשרות: חלבי
רכיבים לכ- 25 יח:
- 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
- 500 גרם קמח לחם
- 15 גרם שמרים יבשים
- 25 גרם חמאה מומסת
- 300 מ"ל (11/4 כוסות) חלב פושר
- 10 גרם מלח
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
למריחה:
- 1 ביצה טרופה
- 50 גרם שומשום
- מעט מלח גס
אופן ההכנה:
טוחנים את הפטריות המיובשות לאבקה במטחנת תבלינים.
מכינים את הבצק: מנפים את כל החומרים היבשים ואבקת הפטריות לקערת המיקסר, יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את הנוזלים ולשים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מכסים ומתפיחים את הבצק כשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-25 פיסות במשקל 40 גרם האחת. ומכדררים כדור מכל פיסת בצק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים שווים. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מברישים בביצה טרופה מפזרים מעט שומשום ואופים כ- 18 דקות , או עד שהלחמניות זהובות.
מומלץ להגיש לצד גבינות טובות וירקות טריים.