זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 8
כשרות: חלבי
רכיבים ל-8 מנות:
- 6 ראשי אנדיב חצויים לאורך
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר
- מיץ וגרדה מ 1 ליים
- 1 שן שום פרוסה דק
- 1 חבילה בצק עלים מרודד
- 200 גרם גבינה כחולה
- 1 ביצה טרופה
- שמן זית
להגשה
- 3-2 כפות דבש
- מלח גס
- גבעולי טימין טרי
- שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן וסוכר, מניחים את חצאי האנדיב כשהצד החתוך כלפי מטה, סוחטים ליים וצורבים 8-5 דקות לחריכה קלה (זהירות שלא יישרף) הופכים וממשיכים וצורבים דקה-שתיים נוספות. מכבים את הלהבה ומקררים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פותחים את הבצק, מקפלים 2 ס"מ מהקצוות פנימה כך שתיווצר מסגרת.
מחוררים את פנים המסגרת בעזרת מזלג, מפוררים 3/4 מכמות הגבינה ומברישים את השוליים המקופלים בביצה.
מסגדים את האנדיב הצלוי בפנים הטארט כשהצד החתוך כלפי מעלה, מפזרים מעט מלח גס, גבעולי טימין ויוצקים מעט מאוד שמן זית.
אופים כ-20 דקות או עד ששולי המאפה מזהיבים.
מוציאים, מזלפים דבש, מפזרים גרדת לימון, עלי נענע/טימין ושקדים ומגישים.