מאפינס פירות יער עם שורש כורכום טרי

מאת: כרמית אלקיים

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 10

כשרות: חלבי

רכיבים ל 10 מאפינס:
  • 2.5 כוסות (310 גרם) קמח כוסמין מלא
  • כף אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (70 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות יוגורט עזים או כבשים
  • 60 גרם חמאה מומסת או 45 גרם שמן קוקוס
  • גרידת לימון משלושה לימונים בינוניים (שלושה! זאת לא טעות)
  • כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 150 גרם פירות יער טריים או קפואים
  • 2.5 כוסות (310 גרם) קמח כוסמין מלא
  • כף אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (70 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות יוגורט עזים או כבשים
  • 60 גרם חמאה מומסת או 45 גרם שמן קוקוס
  • גרידת לימון משלושה לימונים בינוניים (שלושה! זאת לא טעות)
  • כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 150 גרם פירות יער טריים או קפואים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.

טורפים את הביצים במטרפה ידנית ומוסיפים יוגורט, חמאה מומסת, גרידת לימון וגרידת כורכום.

מעבירים את עיסת הביצים, היוגורט והחמאה לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד שהיבשים נבלעים ברטובים והמסה אחידה.

ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 הגובה, ומניחים את פירות יער מעל. לוחצים את הפירות מעט לתוך העיסה בעזרת כפית.

אופים כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש, מצננים.

המאפינס נפלאים כשהם טריים וגם לאחר הקפאה.